Visie

Zelf Bouwen:

Het initiatief sluit geen inkomens groepen uit. Door de cursus te koppelen aan werkelijke initiatieven, hetzij voor het initiatievendorp of extern en mits het werken met vrijwilligers kunnen de kosten worden gedrukt. Dit zorgt tevens voor een sterk sociaal netwerk zowel voor de cursisten, vrijwilligers als voor de mensen die in het initiatievendorp wonen.

Cursus:

Op het moment de mens iets voorneemt iets te doen en dit ook vol houdt dan sterkt men de wil. Dit is een belangrijk pedagogisch principe.

Het realisatie proces voor het maken van een meubel loopt bijna identiek synchroon met het stofwisseling proces van de mens. (Geïnteresseerden hierin kunnen contact opnemen met Charles De jongh) (@Charles, heb jij een titel van een boek/auteur zodat mensen hierover zelf kunnen opzoeken dat we hier kunnen vermelden?)

Een vaak voorkomende reden dat mensen een cursus volgen is om hun evenwicht te vinden na een vaak drukke stresvolle werk dag.

productie

Het maken van mooie gebouwen met een mooie inrichting voor projecten van het initiatievendorp zin zonder het Hout Atelier vaak onbetaalbaar. De gebruiksvoorwerpen worden op maak gemaakt aan de concrete noden. Er is reeds een samenwerkings aanbod gedaan door de firma Van Hout om alles wat ze hier in eenheden als prototype ontwikkeld hebben via CAD/CAM en CNC machines te maken.

visie hout is goud visie hout is goud

Ook voor het leuk Productie zoeken we we een pionier om deze taak op zich te nemen.