Historiek

Vanaf de start van het eerste initiatief van het intiatievendorp (Huize De Sterrewijzer) op 3 januari 1969, was duidelijk dat ook een winkel deel zou uitmaken van het geheel.

De functie werd dan ook in het eerste, behoorlijk grote initiatief, opgenomen vanaf de opening. Huize De Sterrewijzer kende dus vanaf de start in 1997 een leuk winkeltje dat tot de zomer van 2005 werd gerund door Carina Breysink

In het voorjaar van 2007 kregen we enkele klascontainers cadeau van de stad Antwerpen door bemiddeling van Bruno Liechtenstein, waarvan één op aangeven van burgemeester Marcel Bellens die op 28 maart 2008 aangaf: “Charles, vergeet de buurt en de straat niet!” Om deze reden werd de container, die aanvankelijk in gebruik werd genomen voor de vrijwilligers als ontspanningsruimte, gerenoveerd en omgetoverd tot de eerste levensfase van de Herberg en de Winkel. Beiden openden feestelijk hun deuren op 8 juni 2008.

Zodra een pionier voor de Herberg en de Winkel gevonden is, loopt dit project los. Gelieve in bijlage de eerste ontwerpschetsen van deze nieuwbouw van de Herberg en de Winkel te vinden. Hierin vindt u bovenaan het duplex-appartement voor jonge gezinnen.